domingo, 2 de enero de 2011

Setmana de l'Infant

INFANTS: EL FEIXISME US LLENÇA BOMBES
CATALUNYA US OFRENA JOGUINES
SETMANA DE L'INFANT (CNT-UGT)

Setmana de l’Infant

A la comissaria de la Generalitat i a nom de la Comissió organitzadora de la "Setmana de l'Infant" s'han rebut, en tres dies, endemés de valuoses aportacions en metàl•lic, unes dues-centes setanta joguines, algunes d'elles dignes d'ésser admirades per infants i grans. La Comissió ha de manífestar el seu agraïment a tots els que han contribuit a la seva tasca aportant quantitats i joguines. D'aquestes últimes cal fer remarcar els ciutadans R. Gabriel Gibert, J. Gené, Merceria Tou, farmàcia Diges, Casa Anguera, Casa Avià, Auxiliars i treballadors de Farmàcies de Tarragona; de tots ells s'han rebut estocs de joguines molt apreciables,

Cal que apartem els petits de tot l'horror de la guerra i procurem donar-los totes quantes estones d’esbargiment ens sigui possible a fi de què mai no perdin les seves il•lusions infantils. Els mals de caps han de quedar pels grans. A fi que a Tarragona i a la Comarca del Tarragonès, de la qual està encarregada aquesta Comissió, no hi quedi cap nen asilat, orfe o refugiat sense una joguina, ens cal adreçar en aquests moments, per a que es posin al nostre costat, a les dones, la missió de les quals és saber comprendre els infants, cuidar-los i guiar-los en tots els actes de la vida, esperem, doncs, la seva cooperació.

Tan sols a Tarragona tenim entre nens i nenes asilats, orfes i refugiats MIL NORANTA-SET i en els pobles del Tarragonès segons notes rebudes fins ara, i això que falten la majoria d'ells, CENT SETANTA-TRES. Confia la Comissió que aportareu tots els vostres donatius, ja siguin en metàl•lic o en joguines, no bèl·liques, a la Comissaria de la Generalitat, amb la urgència possíble.

DIARI DE TARRAGONA (portaveu de la CNT-FAI)
31-12-1937



Llista provisional de donatius rebuts per a la Setmana de l'Infant


No hay comentarios:

Publicar un comentario